Over Buro Brugman

In de persoon van Annette Brugman is Buro Brugman er voor iedereen die met communicatie het verschil wil maken. Naar klant of medewerker. Offline en online.

Foto website Over Buro BrugmanMaak het verschil met communicatie

” Tijdens mijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde lag de nadruk voor mij al op (schriftelijke) communicatie en marketing. Ik ben dan ook jaren werkzaam geweest als tekstschrijver en in diverse communicatie- en marketingfuncties in het bedrijfsleven. Het schrijven van pakkende en begrijpelijke teksten heb ik in deze rollen volop toe kunnen passen.

Al gauw kwam daar een andere rol bij, namelijk die van HR-manager en deze rol kreeg de overhand. De fijne kneepjes van het HR-vak leerde ik via cursussen en in de dagelijkse praktijk. Ik kreeg de mogelijkheid in diverse organisaties om het personeelsbeleid op te zetten en te professionaliseren, en heb mijn kennis breed kunnen ontwikkelen. Door ook werving en selectie als dienst op te nemen, ontmoette en sprak ik veel mensen met verschillende kwaliteiten en eigenschappen, en leerde ik veel bedrijven en ondernemers kennen. Waar het kon, bleef ik schrijven, maar voor mijn gevoel verdween die drang enigszins naar de achtergrond.

Een tijd geleden kreeg ik in korte tijd van verschillende relaties de vraag om voor hen teksten te schrijven en/of te redigeren. Terug naar mijn oude stiel? De kennis en ervaring die ik in de tussenliggende jaren had opgedaan, bleek zo goed aan te sluiten op de schrijfopdrachten die ik kreeg, dat het kwartje voor mij viel. Dat was voor mij het moment dat ik besloot om de dienstverlening van Buro Brugman te wijzigen en mij te focussen op communicatie. Dus na het volgen van enkele trainingen en cursussen om ook online en op gebied van social media up-to-date te zijn, verzorg ik vanuit Buro Brugman sinds medio 2016 opdrachten voor bedrijven die met communicatie het verschil willen maken.

Communicatie bij LetsLunch

Communicatie is een doeltreffend middel om te verbinden. Dit kan ik volop toepassen bij LetsLunch, het netwerkinitiatief waarvan ik medeoprichtster en voorzitster ben, en dat sinds 2008 op succesvolle wijze vele ontmoetingen tussen ondernemers heeft gerealiseerd. Lees meer over LetsLunch…

Kennis delen via de Kennisgroep HRM

Iets anders wat mij kenmerkt is dat ik het prettig vind om te sparren en kennis over te brengen. Samen met Annerie Wentink van De Jong & Laan ondernemende accountants heb ik in dit kader in 2009 een kennisplatform opgericht voor HR-managers die behoefte hebben aan kennisvergroting; de Kennisgroep HRM. Op interactieve wijze sparren wij enkele malen per jaar met deze vakgenoten over actuele HR-gerelateerde onderwerpen en delen we ervaringen. Lees meer over de Kennisgroep HRM…

Netwerk en communicatie

Al deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik inmiddels een breed en waardevol netwerk heb. De vele ontmoetingen met mensen en de persoonlijke gesprekken met verdieping, leveren mij veel energie op en hebben ertoe geleid dat ik nu zakelijk meer slagkracht en kennis heb!

Referenties

Ik hoor van anderen dat ze mijn oprechtheid waarderen, mijn empathisch vermogen, dat ik toegankelijk ben en goed kan luisteren en dat ze mij zien als een professional. Daar herken ik mij zeker en graag in. Ik ben geen liefhebber van oppervlakkigheid en verdiep me graag in de ander. Leren van elkaar, van elkaars ervaringen en van je eigen keuzes en levenspad, dat is wat me elke dag boeit. En wat ik ook meeneem in mijn vak. Want mensenkennis en levenservaring zijn twee zaken die binnen mijn vakgebied het verschil kunnen maken. Zowel op HR-gebied als op het vlak van communicatie is het belangrijk dat je kunt luisteren en dat je je verdiept in de ander. Anders volgt er geen goed advies en geen goede tekst!”