Over Buro Brugman

Buro Brugman is er voor bedrijven die met communicatie het verschil wil maken. Naar klant of medewerker. Offline en online.

Foto website Over Buro BrugmanMaak het verschil met communicatie

Tijdens mijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde lag de nadruk voor mij op (schriftelijke) communicatie en marketing. Ik ben dan ook jaren werkzaam geweest als tekstschrijver en heb diverse communicatie- en marketingfuncties vervuld in het bedrijfsleven. Al gauw kwam daar een andere rol bij, namelijk die van HR-manager en deze rol had jaren de overhand. Ik kreeg de mogelijkheid in diverse organisaties om het personeelsbeleid op te zetten en te professionaliseren, en heb mijn kennis op dit gebied breed kunnen ontwikkelen. Door ook werving en selectie als dienst op te nemen, ontmoette en sprak ik veel mensen met verschillende kwaliteiten en eigenschappen, en leerde ik een groot aantal bedrijven en ondernemers kennen.

Deze kennis en ervaring kan ik goed gebruiken in mijn huidige rol. Ik adviseer bedrijven in hun schriftelijke uitingen en richt me met name actie op arbeidsmarktcommunicatie. Hoe schrijf je de beste vacaturetekst? Hoe zet je een sterk employeer branding op en waar moet een werkenbij-site aan voldoen?

Kennis delen via de Kennisgroep HRM

Kennis overbrengen, netwerken, mensen met elkaar verbinden en sparren over HR. Dat komt allemaal samen in de Kennisgroep HRM. Samen met Annerie Wentink van De Jong & Laan ondernemende accountants heb ik in 2009 dit kennisplatform opgericht voor HR-managers die behoefte hebben aan kennisvergroting. Op interactieve wijze sparren wij enkele malen per jaar met onze vakgenoten over actuele HR-gerelateerde onderwerpen en delen we ervaringen. Lees meer over de Kennisgroep HRM…

Mijn drive

Ik ben geen liefhebber van oppervlakkigheid en verdiep me graag in de ander. Leren van elkaar, van elkaars ervaringen en van je eigen keuzes en levenspad, dat is wat me elke dag boeit. En wat ik ook meeneem in mijn vak. Mensenkennis en levenservaring zijn twee zaken die binnen mijn vakgebied het verschil kunnen maken. Zowel op HR-gebied als op het vlak van communicatie is het belangrijk dat je kunt luisteren en dat je je verdiept in de ander. Zo volgt het beste advies en de juiste tekst!