Tips voor het geven van het juiste compliment op de werkplek

Heb je wel eens een compliment aan een onbekende gegeven? Ik kreeg eens bij een tankstation een compliment over mijn jas van een medetankster. Daar werd ik zo blij van! Sindsdien houd ik ook niet meer mijn mond als me iets positiefs opvalt bij een ander. Bekende of niet, met complimenten en vriendelijkheid wordt de wereld vanzelf een beetje leuker.

Het liefst krijg je natuurlijk welgemeende complimenten, die oprecht en onvoorwaardelijk je lof weergeven. Het kan je werkdag net even iets leuker maken als je die dag een compliment hebt gehad van je leidinggevende of je collega. Weet je dat een compliment nog beter werkt dan het krijgen van een bonus?

Nationale complimentendag

Er is zelfs een Nationale complimentendag in het leven geroepen. Op 1 maart zijn we allemaal iets aardiger tegen elkaar en gaan we bewust complimenten weggeven. Zijn deze dan allemaal wel oprecht of is dit aangeleerd gedrag? Van dat laatste krijg ik namelijk de kriebels. Vandaar hieronder tips van de expert over hoe je complimenten kunt geven die er echt toe doen. En geef ze gerust aan wie je maar wilt, als je het maar meent!

Tips van de expert voor het geven van het juiste compliment

Wanneer heb jij voor het laatst je collega een compliment gegeven? Volgens flirtcoach Suzanne Penning van de Flirtcompany doen we dit te weinig op de werkvloer. We zijn goed in het geven van feedback, maar die mist vaak waardering voor de persoon. Wat zit je haar leuk is volgens haar een no-go. “De woorden ‘leuk’ en ‘tof’ zijn loze woorden geworden.” Hoe doen we het dan wel goed? Hieronder haar tips:

  • Een compliment moet eerlijk en oprecht zijn. Dat is essentieel. Geef geen compliment om maar iets te zeggen en ga geen complimenten bedenken. Als je voelt dat iemand iets goed heeft gedaan, dan zeg je dat.
  • Hoe specifieker het compliment, des te meer het kan binnenkomen bij de ontvanger.
  • Geef ook eens een compliment dat over de persoon zelf gaat en dus niet over werk. Bijvoorbeeld: ‘jij bent een persoon die mensen motiveert en aandacht geeft, waardoor ze zich gezien voelen. Dit inspireert andere mensen, zoals ik’.
  • Een compliment moet positief zijn en dus niet verpakt zijn als feedback. Een compliment moet op zichzelf staan, dus niet eerst feedback geven en dan een compliment, zoals ‘Je hebt goed werk geleverd, maar als je dit of dat had gedaan, was het nog beter geweest’.
  • Vermijd de woorden ‘leuk’ en ‘tof’. Dit zijn loze en nietszeggende woorden, die geen enkele betekenis hebben.
  • Non-verbale communicatie draagt bij aan een compliment: kijk iemand aan als je een compliment geeft, glimlach erbij en zorg ervoor dat je vlakbij iemand staat. Geef geen compliment vanachter je bureau of via Whatsapp, maar loop even naar iemand toe.

Complimenten werken beter dan een bonus

Complimenten verbeteren de werksfeer, volgens Suzanne. “Een beloning voor gedrag werkt veel effectiever dan een bonus. Een compliment is een directe beloning, waarbij een bonus altijd achteraf is. Dan ben je niet meer in dat moment of bezig met dat project. Werknemers worden gelukkiger en gaan harder werken als ze zich gewaardeerd voelen.”

Een écht compliment is een compliment waarin je de toegevoegde waarde die iemand heeft, benoemt. “Als je tegen iemand zegt dat hij zijn werk goed gedaan heeft, zie je die persoon niet voldoende. Een echt compliment is bijvoorbeeld: “Wat fijn dat je met zoveel aandacht iedereen hebt weten te motiveren in het volbrengen van dit project.”

Dus ga maar los met die complimenten. En ga er gerust na vandaag mee door. Want echt, het wordt er alleen maar leuker van!