Deze 6 eisen stelt Google for Jobs in 2020 aan jouw vacaturetekst

Heeft Google for Jobs het goede voornemen om begin 2020 in Nederland te starten? Wie op zoek is naar nieuwe medewerkers, kan dit voornemen alleen maar toejuichen. Google for Jobs zorgt namelijk voor gratis zichtbaarheid van je online vacatures bij je kandidaten. Gebruikers in Amerika, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk gingen Nederland voor en genieten nu al van de voordelen van Google for Jobs. 

In deze blog geef ik tips hoe je jouw vacatureteksten alvast kunt aanpassen zodat deze zichtbaar kunnen worden voor Google for Jobs. Zo ben je nu al goed voorbereid als de tool straks ook in ons land van start gaat.

Wanneer ziet Google for Jobs jouw vacature?

Het doel van Google for Jobs is het transparanter maken van de online arbeidsmarkt. Zodat werkgevers en kandidaten elkaar gemakkelijker kunnen vinden. Google heeft het zoeken naar passende vacatures voor de kandidaten daarom efficiënter en eenvoudiger gemaakt. 

Google for Jobs is geen vacaturebank waar je zelf vacatures op kunt plaatsen. Om de kwaliteit hoog te houden, wordt niet elke vacature klakkeloos opgenomen. Er worden harde eisen gesteld aan de vacaturetekst. De content, een goede vacaturetekst en de juiste SEO zorgen voor de goede vindbaarheid van jouw vacature. Zaken waar jij zelf direct invloed op hebt. 

Welke 6 eisen stelt Google for Jobs aan de vacaturetekst?

1. Vermeld de publicatiedatum

Vacatures worden gedeeld zodra ze online staan. Via spideren komt jouw vacature terecht op allerlei vacaturesites. Google wil dubbele vacatures echter uitsluiten en wil alleen de originele vacature tonen in zijn vacaturebank. Maak het Google daarom eenvoudig om de originele content te herkennen. Geef je vacature en de pagina een datum mee, en neem de URL van de pagina op in de vacaturetekst. Wordt de vacature gedeeld, dan wordt de link naar de originele pagina automatisch meegenomen.

2. Gebruik de meest logische functietitel

Maar liefst 73% van de werkzoekenden start zijn zoektocht naar een nieuwe baan met het intoetsen van de functietitel in Google. Bedenk daarom bij de keuze van de functienaam welke titel jouw doelgroep intoetst in de zoekbalk. Pakketknuffelaars, verkooptijgers en servicekanonnen zijn als functietitel dus af te raden. Deze creatieve namen herkent Google niet als functienaam.

Je kunt snel checken of jouw gekozen functienaam voldoet. Via Google Trends kun je eenvoudig achterhalen naar welke zoektermen het meest gezocht wordt.

pakketknuffelaars worden niet zo vaak ingetoetst in Google Trends

Gebruik je nu verschillende functienamen voor dezelfde vacature en zet je deze als verschillende vacatures uit? Die vlieger gaat straks niet meer op. Als Google ziet dat meer dan 70% van de tekst overeenkomt met een andere vacature, wordt deze vacature niet opgenomen. Het bedenken van de juiste functietitel wordt dus nog meer noodzaak. 

3. Omschrijf de vacature concreet en duidelijk

Geef een volledige beschrijving van de vacature, inclusief de werkzaamheden, verantwoordelijkheden, vereisten en de arbeidsvoorwaarden. 

Begin met een trigger en zorg dat je de aandacht van de lezer vasthoudt. Hoe langer een tekst gelezen wordt, hoe beter Google deze vindt en hoe hoger de vacature in de ranking komt. Schrijf in de taal van de doelgroep. Zoek je een productiemedewerker? Gebruik dan korte zinnen (15 tot 20 woorden)en vermijd moeilijke woorden. Ben je op zoek naar een php developer? Pas dan je zinslengte aan en gebruik vakjargon, zodat de doelgroep zich kan identificeren met de functie. Klik hier voor meer tips voor het schrijven van een onderscheidende vacaturetekst. Of volg mijn workshop zodat je zelf betere vacatureteksten kunt leren schrijven.

4. Vermeld duidelijk je bedrijfsnaam

Google wil je bedrijfsnaam zien. Nu zul je deze als bedrijf vanzelfsprekend benoemen in je vacaturetekst. Uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus spreken echter vaak over ‘onze opdrachtgever in Twente’ of bijvoorbeeld over ‘een gerenommeerd bedrijf in de foodbranche’. Stof tot nadenken voor deze bureaus want zij profiteren op die manier niet van de voordelen van Google for Jobs.

5. Geef aan wat de werklocatie is

Bedenk dat veel mensen in hun zoekcriteria een plaats vermelden omdat ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een baan binnen een bepaalde straal dichtbij huis. Google (en jouw kandidaat ook) wil graag weten waar je komt te werken. Dus wat is de vestigingsplaats van je bedrijf of wat is de meest bezochte werklocatie voor jouw kandidaat? 

6. Zet een sluitingsdatum in je call to action

Veel bedrijven en recruiters vinden het handiger om de sluitingsdatum niette vermelden. Bedenk echter dat je bij de kandidaat geen urgentie neerlegt als je geen deadline in je afsluiter zet. Het is bewezen dat er meer (en eerder) conversie komt als er een sluitingsdatum in de call to action staat. En aangezien Google deze straks ook van je wil weten, is er geen enkele reden meer om deze datum achterwege te laten!

De voordelen van Google for Jobs kort samengevat:

  • Overzichtelijker onder de aandacht brengen van vacatures 
  • Kwalitatief betere sollicitanten
  • Grotere kans op conversie

Genoeg redenen dus om je goed voor te bereiden op de komst van Google for Jobs. 

Hoe kun je jouw vacatureteksten verder optimaliseren voor Google for Jobs? 

Naast deze eisen zijn er nog enkele tips die jouw vacaturetekst helpen te optimaliseren voor een hogere ranking in Google for Jobs.

Noem het salaris

Je ziet steeds vaker het salaris of een salarisschaal vermeld staan in een vacaturetekst maar nog lang niet elk bedrijf wil hieraan geloven. Als Google for Jobs er is, zul je als bedrijf wel moeten, anders wordt je vacature niet getoond.

Maar ook zonder Google for Jobs raad ik aan om duidelijk te zijn over het salaris in de vacaturetekst. Ik vergelijk het altijd met het uitzoeken van een nieuwe auto. Daarvan wil je ook eerst een prijs of in elk geval een richtlijn weten voordat je een proefrit maakt. Je gaat toch ook niet solliciteren naar een baan als je niet weet wat de verdiensten zijn? 

Daar komt nog bij dat je tegenwoordig op websites als Glassdoor reviews en salarissen kunt achterlaten. De kans dat deze een vertekend beeld geven is groot. Wat als jouw sollicitant op basis van een review met salaris afhaakt en niet reageert op de vacature? Terwijl het salaris in werkelijkheid passend zou zijn? Dan kun je maar beter direct dit salaris benoemen in je vacaturetekst.

Zet erbij om welk dienstverband het gaat

Achter de functietitel kun je het type dienstverband vermelden zoals fulltime of parttime, en stageplek of een tijdelijk dienstverband. Ook dit is belangrijke informatie voor de ranking van de vacature door Google.

Noem de contactpersoon die de vacature behandelt

Een kandidaat richt zijn sollicitatie liever aan een persoon met een naam dan aan een onpersoonlijk info-adres of een algemene afdeling. Ook bij Google for Jobs scoor je punten met het noemen van een naam van een contactpersoon waar je je sollicitatie aan richt of waar je bij terecht kunt voor meer informatie.

Kom maar op met Google for Jobs!

Google stelt dus in totaal 6 eisen aan de vacaturetekst en de SEO hiervan. Hoe meer je voldoet aan deze eisen, hoe hoger je ranking. Over de gestelde eisen kun je gerust zijn; deze helpen je ook zonder Google for Jobs om een beter vindbare vacaturetekst neer te zetten, met betere conversie. Als de eisen voor Google interessant zijn, zijn ze het ook voor de kandidaat. Dus kom maar op met Google for Jobs!